Google Local Guide | 2016 - heden


Eind jarig '90 heb ik me aangesloten bij [ Google Panoramio ]. Met duizenden andere personen bouwden we een internationaal foto-archief op van interessante en te bezoeken plekken. In 2016 is dit overgegaan in [ Google Local Guides ]. Hier schrijf ik wekelijks recensies voor alle interessante plekken die ik bezoek: musea, restaurants, bedrijven, winkels en historische plekken. Ik upload er vooral veel foto's en video's heen. Ook beantwoord ik vragen over de locaties die ik bezoek. Locaties die in Google Maps ontbreken, voeg ik toe.

 

Binnen de Google Local Guides ranking heb ik inmiddels niveau 9 (10 is max) behaald. Sommige van mijn foto's en 360 graden Streetview-foto's zijn al meer dan 800.000 keer (!) bekeken. Je kunt ook badges halen. Ik heb inmiddels die binnen van 'Meester Reviewer' en 'Meester Fotograaf'. Zonder Google Local Guides is er in Google geen informatie over locaties te vinden en zijn daar geen foto's van te zien. Wereldwijd zijn er vele honderdduizenden Google Local Guides actief. Mijn tip dus: ga daar ook aan bijdragen. Denk wel aan de privacy-consequenties: iedereen kan zien wanneer je waar bent geweest. 

 

Hieronder: sinds begin 2020 heb ik niveau 9 bereikt, het op één na hoogste niveau. In Nederland zijn er vrijwel geen Google Local Guides op niveau 10. Om niveau 10 te behalen na niveau 9, moet je net zoveel reviewen en foto's plaatsen, als je in alle voorgaande 9 niveaus hebt gedaan ... Mijn reviews kom je tegen als je vanuit Google Maps een beschreven bezienswaardigheid opzoekt. Zie hieronder als voorbeeld Kasteel Ruurlo, waar ik de collectie Willink heb bezocht in 2017. Zo zien mensen de recensie als ze in Google naar het kasteel zoeken.