Google Local Guide | 2016 - heden


Eind jarig '90 heb ik me aangesloten bij [ Google Panoramio ]. Met duizenden andere personen bouwden we een internationaal foto-archief op van interessante en te bezoeken plekken. In 2016 is dit overgegaan in [ Google Local Guides ]. Hier schrijf ik wekelijks recensies voor alle interessante plekken die ik bezoek: musea, restaurants, bedrijven, winkels en geografische en historische plekken. Ik upload er veel foto's en sinds een tijdje ook video's heen. Ook beantwoord ik vragen over de locaties die ik bezoek en maak ik lijsten van bezienswaardigheden aan. Locaties die in Google Maps ontbreken, voeg ik toe. Eind 2020 hadden mijn toegevoegde locaties al zo'n 475.000 kijkers gehad.

 

Binnen de Google Local Guides ranking heb ik inmiddels niveau 9 (10 is max) behaald. Sommige van mijn foto's en 360 graden Streetview-foto's zijn al meer dan 1.000.000 keer (!) bekeken. Je kunt ook badges halen. Ik heb inmiddels die binnen van 'Meester Reviewer', 'Meester Fotograaf' en 'Meester Pionier'. Zonder Google Local Guides is er in Google geen informatie over locaties te vinden en zijn daar geen foto's van te zien. Wereldwijd zijn er vele honderdduizenden Google Local Guides actief. Mijn tip dus: ga daar ook aan bijdragen. Denk wel aan de privacy-consequenties: iedereen kan zien wanneer je waar bent geweest. 

Naar mijn openbare profiel: [ klik hier ]

 

Hieronder: sinds begin 2020 had ik niveau 9 bereikt, het op één na hoogste niveau. In Nederland zijn er vrijwel geen Google Local Guides op niveau 10. Om niveau 10 te behalen na niveau 9, moet je net zoveel reviewen en foto's plaatsen, als je in alle voorgaande 9 niveaus hebt gedaan ... Ik hoop in 2021 niveau 10 te hebben behaald.

Begin 2020: 1066 reviews

Begin 2020: 6.726 foto'sMijn reviews kom je tegen als je vanuit Google Maps een beschreven bezienswaardigheid opzoekt. Zie hieronder als voorbeeld Kasteel Ruurlo, waar ik de collectie Willink heb bezocht in 2017. Zo zien mensen de recensie als ze in Google naar het kasteel zoeken.