Uitleg bij Mijn Persoonlijke Muziek Top 3000


Inleiding
Al sinds ik in 1993 op internet kwam, heb ik regelmatig gekeken of er meer mensen zijn die ook zo'n uitgebreide persoonlijke muzieklijst opbouwen: ik heb ze niet gevonden. Sinds Spotify zijn er wel mensen die lange afspeellijsten maken, maar ik gok dat mijn lijst wereldwijd de enige is in zijn soort. Bedoeling is rond het jaar 2040 te stoppen als er een Top 5000 ligt ....


Algemene kenmerken van de Top 3000 t.o.v. vorige lijst, de Top 2500:

  • Deze lijst is bijgewerkt t/m oktober 2023. Over de vorige 500 nummers deed in acht jaar, de laatste 500 nummers 'maar' vier jaar.
  • Er zijn 34 nummers volledig verwijderd. Dit betreft nummers, die dubbel voorkwamen (...) in de vorige lijst en een paar nummers die er echt uit mochten nu.
  • Er zijn 534 nieuwe nummers toegevoegd. Hiermee ben ik in 2019 gestart en het laatste nummer is op 30 oktober 2023 toegevoegd.

Mijn lijsten beluisteren via Spotify: [ Top 3000 ] - [ Tip 500 ]


Algemene opmerkingen bij de Top 3000: 

 

Vreemde eenden in de bijt

Mijn lijst is grotendeels een a-typische lijst. Mijn smaak ligt ver uiteen. Veel muziek uit de lijst komt uit de elektronische hoek. Symfonische en progressive rock en synthesizer-opnames hebben de overhand, qua muziekstijlen.

Bij de volgende artiesten kom ik zelden iemand tegen die daar ook van houdt:

NEDERLAND

Inmiddels wel heel bekend geworden:

INTERNATIONAAL

SYMPHONISCHE ROCK

FOLK

SYNTHESIZER

MINIMAL MUSIC

Instrumentaal

Muziekstromingen die weinig tot niet voorkomen in mijn lijst: rock 'n' roll, country, blues, jazz, r&b, hiphop, reggae, wereldmuziek, gospel, Latin en dance. [ naar alle aanwezige muziekstijlen ]


Rock-cd Ellen Ten Damme

Elliot Smith | jong overleden

King Crimson | wat een hoes!

Keith Jarrett | tijdloos