Het basisidee | GeoWorld


Ik heb eerst 5 jaar met een tent en daarna 15 jaar met een camper met ons gezin heel Europa doorgetrokken. Vanaf 1995 hadden we altijd minimaal één kind bij ons. Omdat ik niet van het type ben dat weken op één plek staat, heb ik misschien wel 50 campings gezien en ervaren. Op elk van deze campings zie je iets dat je bevalt, maar veel vaker zie je direct tientallen dingen die beter en handiger kunnen.

Deze inzichten heb ik samengevoegd in één ontwerp voor de ultieme camping. Het is een type camping waar ik gelukkig zou zijn, maar ik snap dat mijn ideeën zachtjes gezegd 'apart' zijn en te duur om te realiseren en dus veel andere 'gasten' zal afschrikken. Maar het was leuk hier mee bezig te zijn.

Basisprincipes:

  • Er worden alleen campers en tenten toegelaten; geen caravans. Caravans hebben de uitstraling van 'ik ga hier zitten en voorlopig niet meer weg'. De camping moet iets van 'actief zijn' uitstralen.
  • Alle campers zonder kleine kinderen staan aan het water, campers en tenten met kleine kinderen altijd aan een groot speelveld en bij voorzieningen.
  • Er is zoveel te doen op de camping en het terrein is zo groot, dat het mogelijk moet zijn zoveel mogelijk op de camping te blijven. Niet alleen een lullige minigolf, maar echt tientallen uitgebreide mogelijkheden.
  • Wifi is overal en gratis aanwezig. Dat was in 2004 heel bijzonder, maar ook nu nog niet overal standaard.
  • Op elk kruispunt van camping'wegen' zijn steeds vier gebouwtjes met voorzieningen. Denk aan: TV-ruimte, internetcafé, toiletgebouw, afvalverzamelpunt, gamingruimte.
  • Alle basisvoorzieningen zijn inbegrepen bij de prijs van de kampeerplek.

 

Op iedere hoek zijn steeds 4 voorzieningen

Daar waar verkeer langs kan komen, vind je bosjes of kleine voorzieningen

Bij een tent is altijd een zonneweide, een strand en een internetcafé in de buurt