Airbag


Airbag is een Noorse progressieve rockband die in 2004 werd opgericht in Oslo. De band bestaat uit Asle Tostrup (zang, gitaar), Bjørn Riis (gitaar, achtergrondzang), Jørgen Hagen (toetsen, achtergrondzang), Anders Hovdan (bas) en Henrik Fossum (drums). Ze staan bekend om hun atmosferische en melodieuze geluid, dat elementen van progressieve rock, artrock en post-rock combineert.

Een belangrijk kenmerk van Airbag's muziek is het gebruik van uitgesponnen composities met gelaagde gitaarpartijen en dromerige soundscapes. De invloeden van bands als Pink Floyd zijn duidelijk hoorbaar in hun werk. Airbag heeft verschillende albums uitgebracht, waaronder "Identity" (2009), "All Rights Removed" (2011), "Disconnected" (2016) en "A Day at the Beach" (2021).

Hun album "All Rights Removed" uit 2011 kreeg veel lof in de progressieve rockgemeenschap en wordt beschouwd als een belangrijk werk binnen het genre. Het album bevat lange, gelaagde nummers met sterke emotionele lading en technisch vakmanschap.

Airbag heeft over de jaren heen een solide reputatie opgebouwd binnen de progressieve rockscene, en ze hebben een groeiende fanbase zowel binnen als buiten Noorwegen. De band wordt vaak geprezen voor hun vermogen om een meeslepende sfeer te creëren en luisteraars mee te nemen op een muzikale reis. Bron: ChatGPT.


Unplugged

Sunseta

Homesick