Over mij

Ik ben geboren en getogen in de Veluwse stad Ede, heb gestudeerd in Utrecht en Groningen en ben gezegend met een rijk leven vol fijne mensen, prachtige muziek en stapels interesses. In deze site een kijkje in wat ik dagelijks beluister, lees, zie, bezoek en graag met je deel. Veel plezier bij het rondkijken. Allard Bijlsma


Hier vind je links naar mijn cv, biografie en bibliografie. Er is een overzicht van de boeken die ik heb geschreven en 'projecten' die ik heb uitgevoerd. Doel hiervan is vooral me zelf een herinnering te geven bij dit alles. Had ik het hier niet opgeschreven en gedocumenteerd, dan was ik veel hiervan alweer vergeten.

Onder 'CV | kort' is mijn CV in te zien.
Onder 'Biografie | lang' is te zien wat ik de afgelopen 35 jaar zoal heb gedaan.
Onder 'Bibliografie' vind je een overzicht van door mij geschreven boeken.
Onder 'Social Media' zie je waar je me verder online kunt vinden.

Werkzaamheden 
Ik ben ruim 21 jaar docent geweest in het vo (Groningen) en hbo (Leeuwarden). Daarnaast heb ik mijn extra energie gestoken in mijn bedrijf De Rode Planeet bv. Die was vanaf 1992 gevestigd in het Groningse Zuidhorn. In 2016 is DRP door mij verkocht en een onderdeel geworden van de Iddink Group en daarna in 2021 als naam verdwenen. Sinds 1 januari 2020 ben ik aan het werk als toetsspecialist en -adviseur binnen mijn eigen bureau opdendrieberg (www.opdendrieberg.nl). Nu heb ik ook meer tijd voor mijn waslijst aan hobby's. In deze site zie je waar ik me zoal mee bezig houd. Veel hobby's hebben soms vele jaren stilgelegen en pak ik nu weer op.