WinToets 5


Versie 5.0 is al in 2010 in ontwikkeling genomen en pas in juni 2015 definitief uitgekomen. Nadat we eerst een versie 4.1 hadden bedacht te maken, is toch besloten er 5.0 als nummer aan te plakken. De vernieuwingen waren dan ook groot: WYSIWYG-editor en HTML5-export. Deze versie verving versie 4.0 die ruim zes jaar lang was doorontwikkeld. Versie 5.0 was gratis voor gebruikers van versie 4.0, voor dezelfde subversie. Inmiddels zijn Quayn (cloud) en WinToets (offline) geheel aan elkaar gekoppeld.

Er zijn drie versies: PRO, EXPERT en de nieuwe SUITE. Deze laatste versie bevat ook alle hulpprogramma's voor onder meer het maken van game-vragen en alle koppelingen met Quayn. Versie 5.0 werkt nauw samen met onze online oplossingen Quayn en het instapprogramma QuizPlanet.

Naast de eerder al eerder beschikbaar gekomen WTFlash 4.1 is een volledig opnieuw opgebouwde HTML5-versie van de player ontwikkeld. Veel van wat in 5.0 zou uitkomen, is in de loop van de jaren al in versie 4.0 ingebouwd, zoals de WTFlash-player voor online afname, inmiddels alweer was achterhaald. Quayn en WinToets 5.0 ondersteunen daarom nu standaard een HTML5-player. WinToets 5 zou in 2020 worden opgevolgd door QuaynOffline en zou voornamelijk het online Quayn gaan ondersteunen met: afdrukken, conversie, import en export en genereren. De nieuwe eigenaar heeft echter besloten, enkel nog maar voor online te gaan.


Versie 4.1 is uiteindelijk uitgekomen als versie 5.0. Niemand heeft met deze versie gewerkt en is dus ook nooit door een gebruiker gezien. Daaronder een blik op de toenmalige FlashPlayer, die alweer jaren geleden is vervangen door een HTML5-WebPlayer. Deze player is ook opgenomen in ons online toetsprogramma Quayn, de online opvolger van WinToets.