Mooiste bezochte locaties

Als je in 40 jaar elk jaar wel ergens één of meer landen bezoekt, zitten daar altijd locaties bij die je bij zullen blijven. Hieronder een aantal van die prachtige plekken:


1. Mouraki Boulders - Nieuw-Zeeland, zuidereiland.

Wikipedia: "De Moeraki Boulders zijn een soort grote, ronde, logge stenen, die over circa 50 m strand aan State Highway 1 verspreid liggen tussen Moeraki en Hampden, zo'n 80 km ten noorden van Dunedin) op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Deze grijze keien zijn vrijwel perfect rond, met een omtrek tot 4 meter.

De boulders, gelegen in het "Moeraki Boulders Scenic Reserve", zijn al lang het onderwerp van legendes: de keien komen door erosie van de duinen langzaam vrij en verder in zee te liggen. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat deze keien zo'n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern."


2. De Zweedse meren

Het is heerlijk om urenlang te zitten aan de oevers van één van de vele grote meren in Zweden. De kleuren veranderen steeds weer. Het uitzicht is overweldigend. Onderstaande foto is in augustus 2005 genomen, gewoon vanaf de kampeerplek. Ik heb meerdere rondreizen door Zweden gemaakt.