Fietsroutes Ede | afstudeerwerk


In het kader van mijn studie heb ik in de periode 1984-1985 drie informatieboekjes geschreven over Ede, Veluwe en Gelderse Vallei. Bij elk boekje heb ik steeds vier fietsroutes met historische en geografische informatie ontworpen. Het geheel heeft erg veel pers gehad, zowel plaatselijk als landelijk.

De boekjes en routes zijn zo'n 10 jaar verkrijgbaar geweest bij de Streek VVV Ede. Later in 1985 heb ik ook de Ede-Flop uitgebracht, een 3,5" diskette met daarop een ASCII-menu, van waaruit alle informatie als platte tekst oproepbaar was. Daar heb ik er vele honderden van verkocht in Ede en omgeving. Ook die heeft veel pers gehad.

Deze routes waren verkrijgbaar:

EDE

- Straten met historische namen

- Langs monumenten en kunstwerken

- Fietsen rond de Hoekelumse Brink

- Fietsen door een Ede in ontwikkeling

GELDERSE VALLEI

- Langs kastelen en boerenhofstedes

- Molens in de Vallei

- De Hollandse Waterline nu

- Molens aan de Rijn

VELUWE

- Zeven bossen rond Ede

- Archeologische route

- Dwalen over heidevelden

- De Slag om Arnhem route

 

De boekjes kostten Fl. 4,75 per stuk en de fietsroutes steeds Fl. 1,50. Alle typewerk had ik zelf gedaan en de boekjes werden vanaf dit typewerk zo gekopieerd/gedrukt.

De foto's in de collage rechts werden opgestuurd door de diverse kranten, na afloop van de persconferentie in restaurant GEA in Ede. Op de foto's ook Streek VVV-voorzitter van der Kolk en directeur Sips. De latere directeur, Wim Jacobs, was toen ook al werkzaam bij de Streek VVV Ede.

Ik heb alle krantenartikelen nog, uit de plaatselijke kranten, maar ook uit dagblad Trouw.

Met begeleidende tekst en datering van mijn moeder.