Onderwijswebsites


In de loop van de jaren heb ik tientallen websites gemaakt, vooral en meestal bij projecten die ik draaide in het voortgezet onderwijs en de cursusboeken die ik schreef voor diverse uitgeverijen. Van al deze websites bezit ik nog een digitale copy. Hier zit een bak werk in!DigiBib | 2001-2005
Status: afgesloten. Betreft: een digitaal toegankelijk online bibliotheek, die de gang naar de suffe ouderwetse bibliotheek overbodig maakt. De site heeft veel aandacht gehad binnen de bibliotheekwereld, na een interview met mij hierover, waarin het 'failliet' aankondigde van de fysieke bibliotheek.
 


Global Village | 1995-2002

Status: gestopt. Betreft: een portaal voor weblinks, gerelateerd aan mijn persoonlijke interesse en bezighouden. In de praktijk blijken er meer mensen te zijn met vergelijkbare interesses, waardoor deze lijsten dus ook interessant kunnen zijn. In 1995 waren er niet veel portals nog. Global Village werd daardoor veel gebruikt door docenten informatica. HARDWAREInfo | 1997-2003

Status: gestopt. Betreft: uitleg en verklaring bij alle technische begrippen in advertenties van digitale apparatuur. Doel was het helpen van anderen, bij de aanschaf van computers en randapparatuur. Inmiddels zijn er honderden hierin gespecialiseerde sites. De site werd zoveel bezocht, dat verkopers van hardware zich begonnen te melden: ze waren niet altijd blij met de eerlijke adviezen. Op het moment dat je op internet overal review-onderdelen kreeg, ben ik met deze tijdrovende site gestopt.


ICT-Forum | 1997-2003
Status: gestopt. Betreft: website met interviews met docenten en andere onderwijs ict-ers over het onderwerp ict&educatie. Door tijdgebrek moeten stoppen met dit op zich leuke en interessante project. 


Diverse educatieve websites