Ostpov | niet bestaand land


VERSIE 2021-heden

Door het vliegen met de FS2020 is het mogelijk elk stukje van de wereld te bezoeken, dat je maar wilt. Je kunt daarbij ook een stukje uit de kaart lichten en die ergens imaginair plaatsen op een kaart. Dat heb ik gedaan met de (bestaande) Fox Islands en het gebied rond (de bestaande) San Juan Island, die ik heb samengevoegd tot wat nu het land Ostpov Republic is geworden. Via YouTube verspreid ik filmpjes van mijn bezoeken aan mijn land. Op de diverse eilanden bevinden zich vliegtuig-campings. Binnenkort meer hierover.

VERSIE JAREN '90 

Eind jaren '80/90 heb ik in de tijd van het werken binnen SimCity Classics, me beziggehouden met het ontwerpen van een imaginair land, Ostpov genaamd. Dit is een bij de meesten onbekend eiland (toen nog) ten noorden van de Waddeneilanden. Er is niet veel overgebleven van de informatie bij het eiland. Er zijn veel mensen die een eigen verzonnen land ontwerpen en daar een eigen taal bij verzinnen, eigen topografie en geschiedenis. Daar heb ik (gelukkig) geen tijd voor gehad.

In Mijn Handboek SimCity Classics, zijn deze afbeeldingen (uit SimCity Classics voor DOS) van Ostpov te vinden en wat algemene informatie over het land en de hoofdstad Stolitsa: