Rosemary's Sons  |  artiesten uitgelicht


Rosemary's Sons is een Nederlandse rockband die in 1985 werd opgericht in Tilburg. De band bestond oorspronkelijk uit de broers Wim (zang/gitaar) en Koen Boudewijns (drums) en later sloten Toon de Brouwer (bas) en Daan Koch (gitaar) zich aan. De muziek van Rosemary's Sons wordt vaak omschreven als rootsrock, bluesrock en alternatieve rock.

De band bracht in 1990 hun debuutalbum "All in Hand" uit, gevolgd door "Posthumous" in 1992. Ze verkregen enige bekendheid in Nederland en daarbuiten, vooral vanwege hun energieke liveoptredens en het vermogen om verschillende invloeden in hun muziek te verwerken. Rosemary's Sons wordt soms vergeleken met bands als The Rolling Stones vanwege hun rock-'n-rollstijl.

Na een pauze in de jaren '90 kwam Rosemary's Sons weer bijeen en brachten ze in 2000 het album "Teenage Time Capsule" uit, gevolgd door "Home Sweet Home" in 2003. Deze latere albums behouden het karakteristieke geluid van de band en tonen hun evolutie door de jaren heen. Hoewel ze geen enorm commercieel succes hebben bereikt, hebben Rosemary's Sons een loyale fanbase en worden ze gewaardeerd in de Nederlandse muziekscene vanwege hun authentieke en tijdloze rockgeluid. Bron: ChatGPT.


Shine | met Ilse Delange | 358.

Come as the rain | 2023

Perfect | met Stevie Ann