Muziekstijl | reggae


Reggaemuziek, ontstaan in Jamaica, heeft een unieke sound en heeft wereldwijd vele invloedrijke artiesten voortgebracht. Lees hier meer over in de Wikipedia. Hier is een lijst met enkele bekende reggaeartiesten:

 1. Bob Marley - De onbetwiste koning van de reggae, bekend van tijdloze hits als "No Woman, No Cry," "Redemption Song" en "One Love."

 2. Peter Tosh - Een van de oorspronkelijke leden van The Wailers, en bekend van solo-hits als "Legalize It" en "Equal Rights."

 3. Bunny Wailer - Ook een oorspronkelijk lid van The Wailers, hij heeft solo-successen behaald, waaronder "Blackheart Man" en "Cool Runnings."

 4. Jimmy Cliff - Een Jamaicaanse reggae- en ska-artiest, bekend van nummers als "The Harder They Come" en "Many Rivers to Cross."

 5. Toots and the Maytals - Een legendarische reggaeband met hits als "Pressure Drop" en "Monkey Man."

 6. Damian Marley - Ook bekend als Jr. Gong, Damian is een zoon van Bob Marley en heeft zijn eigen indrukwekkende reggae-oeuvre, waaronder "Welcome to Jamrock."

 7. Steel Pulse - Een Britse reggaeband bekend om hun politieke en spirituele thema's, met nummers als "Your House" en "Your Dub."

 8. Buju Banton - Een invloedrijke reggae- en dancehall-artiest, bekend van nummers als "Murderer" en "Champion."

 9. Capleton - Een dancehall- en reggae-artiest bekend om zijn energieke live-optredens, met hits als "Jah Jah City."

 10. Chronixx - Een hedendaagse Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest, bekend van nummers als "Here Comes Trouble" en "Smile Jamaica."

 11. Protoje - Een moderne reggae-artiest die bekend staat om zijn intellectuele teksten en reggae-revivalbeweging, met nummers als "Who Knows" en "Blood Money."

 12. Sean Paul - Een Jamaicaanse dancehall- en reggae-artiest met internationale hits zoals "Get Busy" en "Temperature."

 13. Tarrus Riley - Een hedendaagse reggae- en dancehall-artiest bekend van nummers als "She's Royal" en "Gimme Likkle One Drop."

 14. Ziggy Marley - De oudste zoon van Bob Marley, Ziggy heeft zijn eigen succesvolle reggaecarrière, met nummers als "Tomorrow People."

 15. Alpha Blondy - Een Ivoriaanse reggae-artiest bekend om zijn sociaal bewuste teksten, met nummers als "Brigadier Sabari" en "Cocody Rock."

 16. Sizzla - Een invloedrijke reggae- en dancehall-artiest, bekend van nummers als "Just One of Those Days" en "Solid As a Rock."

 17. Luciano - Een reggae- en roots-artiest, bekend van nummers als "It's Me Again Jah" en "Sweep Over My Soul."

 18. Morgan Heritage - Een reggaeband bestaande uit de kinderen van reggaeartiest Denroy Morgan, bekend van nummers als "Don't Haffi Dread" en "She's Still Loving Me."

 19. Barrington Levy - Een Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest, bekend van nummers als "Here I Come" en "Black Roses."

 20. Alborosie - Een Italiaanse reggae-artiest die populair is geworden in de Jamaicaanse reggaescene, bekend van nummers als "Kingston Town" en "Rastafari Anthem."

Deze lijst omvat een mix van legendarische reggaeartiesten en enkele moderne vertegenwoordigers van het genre. Reggae blijft een genre dat zowel wortels als innovatie viert.

Bron: ChatGPT


Voorbeelden in de Top 3000