Muziekstijl | house


Housemuziek is een elektronisch muziekgenre dat ontstaan is in de jaren 1980 en sindsdien evolueerde in verschillende subgenres. Hier is een lijst van artiesten die worden gerekend tot de housemuziek, waarbij verschillende subgenres worden vertegenwoordigd:

 1. Frankie Knuckles - Vaak beschouwd als de "Godfather of House," Knuckles speelde een cruciale rol in de ontwikkeling van housemuziek in Chicago.

 2. Larry Heard (Mr. Fingers) - Een pionier in de housemuziek, bekend van tracks als "Can You Feel It" en "Mystery of Love."

 3. Marshall Jefferson - Een invloedrijke houseproducer en DJ, bekend van nummers als "Move Your Body" en "7 Ways."

 4. Inner City - Een Detroitse formatie die bekendstaat om hun hit "Good Life" en bijdragen aan de ontwikkeling van detroithouse.

 5. Carl Cox - Een legendarische Britse DJ die een grote rol speelde in de popularisering van house en techno wereldwijd.

 6. Daft Punk - Een Franse elektronische muziekduo dat een belangrijke invloed had op de housemuziek met albums als "Homework" en "Discovery."

 7. Armand Van Helden - Een Amerikaanse DJ en producer die bekendstaat om zijn bijdragen aan de house- en dancemuziek, met hits als "You Don't Know Me."

 8. Todd Terry - Een Amerikaanse houseproducer en DJ, bekend van tracks als "Something Goin' On" en "Keep on Jumpin'."

 9. David Morales - Een Grammy-winnende houseproducer en DJ, bekend van remixes en producties voor artiesten als Mariah Carey en Michael Jackson.

 10. Robin S - Een Amerikaanse zangeres bekend van de houseklassieker "Show Me Love."

 11. Paul Oakenfold - Een Britse DJ en producer die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de house- en trancemuziek.

 12. Fatboy Slim - Een Britse DJ en producer bekend van zijn energieke en opzwepende housemuziek, met hits als "Praise You" en "Right Here, Right Now."

 13. Eric Prydz - Een Zweedse DJ en producer die bekendstaat om zijn progressieve en melodieuze housemuziek, met tracks als "Call on Me" en "Opus."

 14. Disclosure - Een Brits elektronisch muziekduo dat invloeden uit de housemuziek combineert met pop, bekend van hits als "Latch" en "Omen."

 15. Duke Dumont - Een Britse houseproducer bekend van hits als "Need U (100%)" en "Ocean Drive."

 16. Kaskade - Een Amerikaanse DJ en producer die actief is in verschillende elektronische genres, waaronder house.

 17. Sasha & John Digweed - Een invloedrijk DJ-duo dat een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de progressieve housemuziek.

 18. The Chemical Brothers - Een Brits elektronisch muziekduo dat verschillende genres verkent, waaronder house, met albums als "Dig Your Own Hole" en "Surrender."

 19. Afrojack - Een Nederlandse DJ en producer die bekendstaat om zijn bijdragen aan de house en electrohouse, met hits als "Take Over Control."

 20. Nina Kraviz - Een Russische DJ en producer die actief is in de techno- en housemuziekscene.

Deze lijst omvat een diversiteit aan artiesten binnen het housegenre, waarbij verschillende stijlen en invloeden worden vertegenwoordigd.

Bron: ChatGPT


Voorbeelden in de Top 3000