Muziekstijl | happy hardcore


Happy hardcore is een subgenre van hardcore dance music dat bekendstaat om zijn snelle tempo, vrolijke melodieën en energieke sfeer. Hier is een lijst van artiesten die worden gerekend tot de happy hardcore:

 1. Hixxy - Een Britse happy hardcore DJ en producer, bekend van tracks als "Toytown" en "Wanting to Get High."

 2. Dougal - Een invloedrijke Britse DJ en producer binnen de happy hardcore scene, bekend van tracks als "Lift Me Up" en "Love of My Life."

 3. DJ Brisk - Een Britse DJ en producer die actief is sinds de vroege dagen van de happy hardcore, bekend van tracks als "Make It Rough" en "Airhead."

 4. Scott Brown - Een Schotse DJ en producer die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de happy hardcore, bekend van nummers als "Elysium" en "Now Is the Time."

 5. Bananaman - Een Engelse DJ en producer die bekendstaat om zijn bijdragen aan de happy hardcore, met tracks als "Bananaman" en "Every Little Thing."

 6. Sy & Unknown - Een Brits DJ-duo dat een grote invloed heeft gehad op de happy hardcore scene, bekend van tracks als "What a Great Drug" en "Be Alive."

 7. Force & Styles - Een duo bestaande uit DJ Force en DJ Styles, bekend van populaire happy hardcore-nummers zoals "Heart of Gold" en "Pretty Green Eyes."

 8. Scooter - Een Duitse band die verschillende elektronische muziekstijlen combineert, waaronder happy hardcore, met hits als "Hyper Hyper" en "How Much Is the Fish?"

 9. Dune - Een Duitse band die happy hardcore-elementen integreerde in hun muziek, met nummers als "Hardcore Vibes" en "Can't Stop Raving."

 10. Slipmatt - Een Britse DJ en producer die een prominente rol speelde in de opkomst van de happy hardcore, bekend van nummers als "Breaking Free" en "SMD #5."

 11. DJ Paul Elstak - Een Nederlandse DJ en producer die bekendstaat als een van de pioniers van de happy hardcore, met tracks als "Luv U More" en "Rainbow in the Sky."

 12. Marusha - Een Duitse DJ en producer die een rol speelde in zowel de techno als de happy hardcore scene, bekend van nummers als "Somewhere Over the Rainbow" en "Raveland."

 13. Ultimate Buzz - Een Brits happy hardcore project dat bekend is van nummers als "Rofo's Theme" en "Check Da Bass."

 14. Charly Lownoise & Mental Theo - Een Nederlands DJ-duo dat actief was in de happy hardcore en bekend is van hits als "Wonderful Days" en "Stars."

 15. Darren Styles - Een Britse DJ en producer die actief is in de happy hardcore en andere elektronische genres, bekend van nummers als "Save Me" en "Slide Away."

 16. DJ Force & The Evolution - Een project van DJ Force, bekend van tracks als "High on Life" en "Fall Down on Me."

 17. Happy Rollers - Een happy hardcore project dat bekend is van nummers als "Music for the Future" en "In Control."

 18. Force & Evolution - Een project van DJ Force, bekend van tracks als "Fall Down on Me" en "High on Life."

 19. Eclipse - Een happy hardcore-project dat bekend is van nummers als "24/7" en "Be Happy."

 20. DJ Seduction - Een Britse DJ en producer die een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de happy hardcore, bekend van tracks als "Hardcore Heaven" en "My Own."

Deze lijst omvat enkele van de bekendste en invloedrijkste artiesten binnen het happy hardcore genre.

Bron: ChatGPT


Voorbeelden in de Top 3000

Dune