Muziekstijl | barok pop


Barokpop, ook bekend als barokke popmuziek, is een genre dat invloeden uit de barokmuziek combineert met populaire muziek. Hier is een lijst van artiesten die worden gerekend tot de barokpop:

 1. The Beatles - Sommige van hun latere werken, zoals het album "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band," bevatten elementen van barokpop.

 2. The Beach Boys - Vooral het album "Pet Sounds" wordt vaak beschouwd als een vroege vorm van barokpop, met rijke arrangementen en melodieuze complexiteit.

 3. The Zombies - Hun album "Odessey and Oracle" wordt vaak genoemd als een voorbeeld van barokpop, met uitgebreide arrangementen en lyrische diepgang.

 4. The Left Banke - Bekend van het nummer "Walk Away Renee," deze band uit de jaren 60 wordt vaak geassocieerd met het barokpopgeluid.

 5. Love - Het album "Forever Changes" van Love bevat elementen van barokke arrangementen en is een klassiek voorbeeld van het genre.

 6. The Moody Blues - Met albums als "Days of Future Passed," combineerde deze band rockmuziek met orkestrale arrangementen, wat een barokpopgevoel creëerde.

 7. The Association - Bekend van hits als "Windy" en "Cherish," deze band uit de jaren 60 wordt vaak in verband gebracht met het barokpopgenre.

 8. The Left Banke - Een Amerikaanse band die wordt geassocieerd met het barokpopgeluid, vooral bekend van het nummer "Pretty Ballerina."

 9. Bee Gees - Sommige van hun nummers, zoals "I Started a Joke" en "Massachusetts," bevatten elementen van barokpop.

 10. Procol Harum - Hun hit "A Whiter Shade of Pale" wordt vaak genoemd in het kader van barokpop vanwege het gebruik van klassieke structuren.

 11. The Byrds - Vooral hun album "Fifth Dimension" wordt geassocieerd met barokpop, waarbij de band experimenteerde met verschillende stijlen.

 12. Scott Walker - Als solo-artiest heeft Scott Walker albums uitgebracht met een barokpopgeluid, zoals "Scott 3" en "Scott 4."

 13. The Electric Prunes - Hun album "Mass in F Minor" combineert rockmuziek met barokke arrangementen en invloeden.

 14. Donovan - De Schotse singer-songwriter Donovan wordt vaak geassocieerd met barokpop, vooral met nummers als "Sunshine Superman."

 15. Harry Nilsson - Zijn album "Pandemonium Shadow Show" wordt soms beschouwd als een vroege vorm van barokpop.

 16. The Pretty Things - Hun album "S.F. Sorrow" wordt soms genoemd als een vroeg voorbeeld van barokpop.

 17. Emitt Rhodes - Een singer-songwriter die wordt geassocieerd met het barokpopgeluid, met name zijn zelfgetitelde album.

 18. Van Dyke Parks - Een singer-songwriter en arrangeur die heeft bijgedragen aan het barokpopgeluid, met name in samenwerking met Brian Wilson van The Beach Boys.

 19. The Turtles - Bekend van het nummer "Happy Together," The Turtles hadden enkele barokke invloeden in hun muziek.

 20. The Millennium - Een Amerikaanse band die wordt geassocieerd met barokpop, met het album "Begin."

Deze lijst biedt een aantal voorbeelden van artiesten die worden geassocieerd met het barokpopgenre, dat bloeide in de jaren 60 en invloeden uit de barokmuziek combineerde met populaire muziek.

Bron: ChatGPT


Voorbeelden in de Top 3000

Turtles - Happy together | 2956.

Byrds - Mr. Tambourine man | 1654.

Donovan - Atlantis | 978.